A keresőoptimalizálás célja

A keresőoptimalizálás célja

Mi a keresőoptimalizálás célja?

 

A keresőoptimalizálás célja, a google keresési eredmények optimalizálása.

Nézzük meg mit érhetünk el ezzel, miért érdemes keresőoptimalizálni egy weboldalt:

 

Az utóbbi években és főleg a pandémia idején, nagyban megnövekedett az internet felhasználók száma. A cégek Magyarországon de főleg Budapesten, kezdenek a keresőoptimalizált honlap jelentőségére ráébredni. Egyre nagyobb a verseny a cégek között, mert felfedezték hogy mennyiben függ a weblapok pozíciójuktól az hogy mennyi lesz a vállalat bevétele. 

 

Részletesen a keresőoptimalizálás célokról és hogy-hogyan tudjuk elérni

 

Ha megnyitjuk a google keresőt, a következő sorrendben jönnek fel általában a találatok amikor rákeresuünk egy keresőszóra.

 

 1. Hirdetések

 

keresooptimalizalas-celja

 

  2.Google Maps – Térkép

 

keresooptimalizalas-celja-google-maps

 

  3.Organikus találatok

 

keresooptimalizalas-celja-organikus-talalatok

 

Amikor egy weboldal poziciójáról beszélünk, azalatt azt értjük hogy milyen helyezése van az organikus találatok között

 

1. Keresőoptimalizálás cél: Jobb pozíció a google keresőben

Gyakorlatilag a fő célnak ezt gondolják sokan, mert azzal hogy az elsők között van az oldalunk, nagyobb az esélyünk a kattintásra. Ez re1szben így van, de sajnos ez még mindig nem elég az ügyfélzerzéshez.

 

2. Keresőoptimalizálás cél: Kattintási arány növelése (CTR)

 

Ha már az elsők között vagyunk az organikus keresésben, biztos hogy a mi weboldalunk linkjére kattintanak?

A tapasztalatok alapján a Google-ben böngészők csak a Google első oldalán válogatnak a linkek között. A második oldalra nem kattintanak. Ahhoz hogy egyáltalán esélyünk legyen a kattintásra, az első oldalon kell hogy legyünk, ez eddig helyes. Viszont ahhoz hogy a felhasználó a mi weboldalunkra kattintson, a linknek “vonzónak” is kell lennie.

Mit értünk ezalatt?

A Google felhasználó fejével kell gondolkodnunk. Mit keres pontosan és hogyan tudjuk kiszolgálni azt?
A honlapunkat és a Google-ben megjelenített linket, úgy kell megírnunk hogy a Google böngésző választ kapjon a kérdésére, vagy legalábbis felketsük az érdeklődését és belépjen az oldalunkra, további információkat keresve.

 

3. keresőoptimalizálás célja: Ügyfélszerzés

Természetesen weboldalunknak keresőoptimalizáltan kell elkészítenünk és olyan tartalmat kell feltöltenünk, ami ténylegesen hasznos a felhasználónak.

Ha például egy szolgáltatásról van szó, adjunk elegendő információt termékeinkről, szolgáltatásaink fajtáiról, hol és milyen árakon dolgozunk. Írjuk le világosan és pontosan. Segítsük a honlapra látogatót hogy könnyen kapcsolatba tudjon velünk lépni. Így nagy esélyt adunk arra, hogy egy felhasználóból ügyfél váljon.

 

A keresőoptimalizálás végső célja

A keresőoptimalizálás végső célja igazából az előbb emlitett 3.pont. hogy a látogatóból potenciális ügyfél legyen. Ehhez minimum a fentieket teljesítenünk kell.

Ha bővebben szeretnél olvasni erről a témáró a  keresőoptimalizálás Budapesten és a  keresőoptimalizálás oldalunkon megteheted.

 

További jó böngészést!

Viszokay Rudolf – keresőoptimalizálás specialista

 FELHÍVOM