WordPress Honlap Készítés lépései kezdőknek

WordPress Honlap Készítés lépései kezdőknek

 

 

WordPress Honlap Készítés lépései kezdőknek

Valószínüleg wordpress honlapkészítésen gondolkozol, ha megtaláltad ezt a blogot. Ebben a pár sorban érthetően elmagyarázom, hogy mik az alapvető feltételei annak hogy egy saját wordpress honlapod legyen.

 

Amik szükségesek egy wordpress honlapkészítéshez:

2 elengedhetetlen feltétele hogy egy saját honlapod legyen:

– Domain

– Hosting

 

Ajánlott:

– wordpress optimalizált fizetős profi sablon

 

DOMAIN:

A domain jelentése:  – tartomány, – birtok, magyarul a honlap címe.

 

Nem lehet 2 egyforma honlap cím az interneten, ezért olyat kell választanod ami még szabad. Ha esetleg a .hu verzió nem szabad már, akkor megpróbálhatod a .com-ot.

Ha Magyarországon tevékenykedsz vagy tevékenykedik a vállalatod/céged, érdemes .hu honlap címet választani , mert a google először az országnak megfelelő (ebben az esetben a .hu weboldal címeket futja át és ez keresőoptimalizálás helyezés szempontjából előnyös lehet. Ez főleg egy üzleti weboldal készítés szempontjából érdekes.)

 

Itt ellenőrizheted hogy szabad-e az a domain amit szeretnél magadnak / vállalkozásodnak:

 

Előnyös ha a domain neved és a hostingod is ugyanannál a szolgáltatónál van, mert igy időt spórolsz magadnak regisztrációval, ügyfél szolgálattal való kapcsolatfelvétellel stb.

 

HOSTING:

Hol érdemes hostingot vásárolni?

A hosting jelentése – tárhely. 

A tárhelyed bérled hogy ott lehessen a honlapod és a honlapod tartalma. Ez olyan mint egy albérlet.

Érdemes kontinensnek megfelelö tárhelyet választani, ha például a honlapod európában van akkor a tárhely is európában legyen.

 

De miért is? 

Tegyük fel hogy van egy kész honlapod. Budapesten beírom a honlap címét és amikor rányomok az enter-re a google-nek meg kell keresni a honlapot. Ehhez el kell érnie a tárhelyet. Ha a tárhely például Amerikában van, akkor lehet hogy másodpercekkel később tölti be a távolság miatt, mintha Magyarországon vagy Európában lenne a Hosting. 

 

Na de vajon miért lényeg az a pár másodperc?

Manapság minden nagyon gyors és ha az ügyfeled azt látja hogy nem tölt be azonnal a honlapod, akkor egyszerűen tovább áll. Keres egy másik honlapot ami jól, gyorsan és gördülékenyen működik. Te ezzel vesztettél egy ügyfelet. Ez a google-nek is nagyon fontos mert ügyel arra, hogy felhasználói minőségi oldalakat latogassanak.

Persze nem csak attól függ a honlapod gyorsasága hogy hol a tárhelyed. Rengeteg mindentől függ, mint például a képek méretétöl, a honlap szerkezetétől, milyen bővítményeket telepítettetél az oldaladra stb. 

Ezen az oldalon tudod ingyenes elemezni hogy milyen gyorsan működik a honlapod. (érdemes regisztrálni és beírni hogy Európában vagy).

A betöltési sebességre ” fully loaded time” 7.9 másodpercet ír ideálisnak, de jobb ha 4 masodperc alatt van.

 

A mi wordpess honlapunk elemzése így néz ki. (Minél zöldebb annál jobb:)) 

 

honlap-készítés-lépései-wordpress

honlap-készítés-lépései-wordpress

 

 

 

 

Mi egy nagyon komoly és megbízható spanyol hosting céggel szerződtünk, de sajnos nekik csak spanyol ügyfélszolgálatuk van. A cég alapítója 13 évet élt Spanyolországban, így nekünk ez nem gond. 🙂

A Hosting esetében az ügyfélszolgálat nagyon fontos, mert ha valamiért nem fut a honlap, azt érdemes azonnal orvosolni. Ez akkor lehetséges ha a hosting ügyfélszolgálata megbízható és gyors. Hosting cégünk ügyfélszolgálatának, (illetve akikkel dolgozunk) válaszideje max 5 perc és 24 órában dolgoznak.

Néhány magyar és külföldi Hosting összehasonlítását itt olvashatjátok:

 

WordPress honlaphoz fizetős sablonok?

Miért jobb egy wordpress fizetős sablon mint egy ingyenes? 

 

A két legfontosabb különbség:

1. Jobban lehet alakítani olyan designra ami neked tetszik.

2. Optimalizált – szereti a google futtatni ha jól van beállítva.

3. Több design opciót nyújt. Ez nem azt jelenti hogy tele kell nyomni az oldalad mindenféle csitti-fitti felugró dolgokkal, sliderekkel, meg minden funkcióra letölteni egy bővítményt. Ezek igazán lassítják az oldalt. Ha okosan használod a sablont, akkor nagyon nagy hasznát fogod venni. Könnyebb vele dolgozni és a google is szereti.

 

Ha kérdésed, véleményed van vagy segítségre van szükséged kérlek ne habozz, kommentelj vagy írj nekünk, hívj minket. Segítünk!

 

Cégünket – Lux Honlap – SEO, Web Design – a DesignRush a legjobb ” Responsive Web Design ” cégek közé sorolta.

 

 

További szép napot és wordpress honlapkészítést!FELHÍVOM